pochwały, skargi, zażalenia, opinie, wnioski
Odradzam Vast Bouw jako dewelopera. Gdy pojawiają się poważne usterki deweloper wykręca się od dokonania naprawy. Tłumaczenia są naprawdę nierealne, ale przecież kto zabroni deweloperowi/p.B. mówić bajki mieszkańcom i znajdować coraz inne wytłumaczenia. Jak nie zechce to i tak nikt go nie zmusi do naprawy. Może jedynie sąd, ale tu trzeba mieć szczęście i dużo czasu.
W moim mieszkaniu największą wadą są felerne okna, a dokładnie szyby okienne bez dostatecznego wypełnienia gazem - przepuszczają zimno (sprawdziłem to) a deweloper udaje że nie wie o co chodzi i gra na czas. Skutkiem tego jest zimne mieszkanie i wysokie rachunki za ogrzewanie. Wiem, ze problem ten wystąpił już w innych (min. 2) mieszkaniach- tam cichaczem wymieniono usterki, żeby nie robić zamieszania. Proszę o kontakt osoby, które podejrzewaja lub są juz pewne, że ich okna to też jedno wielkie oszustwo - najtańsze i najgorsze jakosciowo. Co ciekawe w nowobudowanym osiedlu Natural Park montowane są okna tego samego producenta. Bezczelnie sprzedają nam bubel. Odradzam kupno.
Jeżeli ktos chce się dołączyc do walki o swoje M lub ma/podejrzewa takie felerne okna proszę o info.
Ostatnio edytowany przez rolowany (2014-03-27 21:48:03)
Użytkownik
mam identyczny problem z oknami. zimą, gdy kaloryfery podkręcone do pełnego grzania dawały względne ciepło, przy oknach czuć było znaczenie niższe temperatury. uszczelki nic nie dały, nadal wiało. ogrzane mieszkanie traciło całe ciepło w przeciągu kilku godzin po wyłączeniu grzania. okna są w standardzie deweloperskim najniższym z możliwych.